Кучетата Информация Обяви

Дакел

Големина: дребен; Податливост на тренировка: средна;  Поддръжка на козината: средна/ниска, в зависимост от типа козина; Падане на козината: слабо/средно; Нужна тренировка: разходка от време на време; Енергичност: слаба/средна; Пазене: отличен пазач;  Добър с деца: да, с по-големи и мили деца.


Темперамент на Дакел

Изключително сладко и подвижно създание, Дакелът е куче, което може да е лоялно и посветено на стопанина си домашено животно. Тази порода кучета са подходящи както за опитни, така и за неопитни стопани, тъй като те лесно се приспособяват, интелигентни са и също така са доста общителни. Дакелът е куче, което не е подходящ избор за тези, които могат да му отделят малко време и грижи, защото той имат нужда от любов, внимание и компания. От храбър и свиреп ловец миниатюрното куче се е превърнало в домашен компаньон. Сред най-ценните качества на породата някога се смятало умението на дребосъците да ровят. Сега пак може да го демонстрират, но за ваш ужас в градината, ако не го контролирате. Дакелите са верни и привързани, много весели и въпреки късите си крайници, могат да издържат на много движения. Техният лай е силен, дори прекалено за ръста им. Като пазачи дакелите може да бъдат агресивни към непознати. Редовните разходки са от голямо значение, ако искате вашият домашен любимец да се радва на добро здраве.

Дакелът се разбира чудесно с по - големи, мили деца. Обожава да е в компанията на други дакели, а също така се разбира и с други домашни любимци. Когато става дума за непознати, поведението на Дакела може да зависи от самата му индивидуалнст, някой от представителите на този вид може да се чувстват комфортно, но останалите може би не. От десетилетия дакелът е познат в 3 големини — дакел, миниатюра и заешки, и в три типа на косъма: късокосмест, грубокосмест и дългокосмест. Дакаелът е чувствителна порода кучета, той не обича да бъде дразнен и пипат навсякъде. По внимателни трябва да сте с по - малки и бурни деца, защото Дакела може да не отчете тичането и въртенето около него като игра.

Външен Вид на Дакел

Дакела е познат още като " куче - наденичка" и също така се характеризира с нисък ръст, издължено тяло и къси крайници. Дакела притежава мускулеста и здрава структура на тялото. Муцуната е сравнително дълга, с тъмно оцветена носна гъба. Очите са тъмни, средно големи. Ушите са доста дълги, висящи, меки и тънки. Опашката достига на дължина до лапите на задните крайници; обикновено се носи отпусната надолу. При дългокосместите косъмът е дълъг, прав, мек, лъскав, плътно покриващ ушите, шията, гърдите, задната страна на предните и задните крайници, като главата е покрита с къси косми. Окраската на космената покривка обикновено е червеникаво-кафеникавожълтеникава в различни оттенъци, но се среща и черна с кафяви петна над очите и по краката, петниста и тигрова (съчетание от сиво, черно и кафяво). Идеалното тегло за дакела е 4,5 кг. Много е важно да не позволите на малкото животно да затлъстее. Примерното меню за тази порода е до 200 грама сготвено месо с добавка на бисквити или чаша суха храна, разредена с гореща или студена вода в съотношение 1/2.

Поддръжка на Външния Вид на Дакел

Изискванията за грижа на козината на Дакела зависи от това кой вид имате Вие. Козината на всички разновидности на дакела по принцип се поддържа лесно. На гладкокосместите трябва да се отделят по няколко минути на всеки няколко дни, като се изтриват с кучешка ръкавица или меко парцалче. За тези с дългата козина са нужни острокосместа четка и гребен. Дакелът е вярно домашно куче, което не изисква много грижи. Веселият му характер пък лесно го прави любимец на децата и дамите. В интерес на истината дребосъкът понякога проявява своенравие, но това е част от чара му, твърдят собственици на дакели.

Здравословни проблеми и продължителност на живота на Дакел

Продължителността на живота при Дакела е приблизително 12 - 15 години, има няколко здравословни проблема свързани с тази порода. Такива проблеми са: каратакт (перде на очите), диабет, епилепсия, гръбначни проблеми и др. Бъдете сигурни, че и двамата родители на кученцето, което си купите имат сертификати OFA и CERF.

История на Дакел

В родината му - Германия,дакелът бил отглеждан за лов на язовци и лисици. Ловенето на язовци изисквало късокраки кучета с отлично обоняние, съчетано с усет към дивеча и голяма смелост.Дакелът за първи път е регистриран в AKC през 1885 година.


Обяви за кучета

Търся си гадже: Златист Йорки си търси партньорка

Златист Йорки на 4г. си търси... ..г.

Продавам: Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone X 380 EUR WhatsApp +447841621748 Samsung Huawei Xiaomi SONY

Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone... ..г.