Кучетата Информация Обяви

Английски Мастиф

Известен още като: Левретка; Големина: гигант; Податливост на тренировка: ниска/средна;  Поддръжка на козината: ниско; Падане на козината: средно; Нужна тренировка: Ежедневна разходка; Енергичност: ниска; Пазене: отличен пазач;  Добър с деца: да, когато са израснали заедно

Темперамент на Английския мастиф

Мастифа е гордо и лоялно куче, изключително интелигентно, голям куражлия и има приятна външност. Известен е особено със своята бдителност - оставен да охранява определен обект през нощта, го обикаля на равни интервали, като не допуска никого да се доближи до поверената му територия. Мастифите са едри, но изключително добродушни.Те никога не бързат,а предпочитат да вървят бавно. Привързани са към собствениците си и обожават компанията на деца. Въпреки че много хора възприемат породата като фамилно куче, надявам се те не забравят ,че Мастифът е и работно куче и наистина му харесва да бъде използвано като такова. От важно значение, за правилното развитието на породата е, ранното осигуряване на социалана среда, за да бъде вашето кученце стабилно и уверено. Тези кучета имат нужда от ефективна тренировка, затова породата е по подходяща за отглеждане от стопани, които имат придобит опит в отглеждането и дресирането на кучета.
Английския мастиф не е от кучетата, които лаят много и е прекалено голям, за да може свободно да живее в апартамент, затова той има нужда от сигурно и безопастно място, където ще може да воля да играе и тренира и не забравяйте редовните му разходки. Английския мастиф се разбира отлично с деца и много представители на тази порода се разбират също толкова добре с други домашни любимци. Когато става дума за непознати много от породата ще са изключително приветливи и гостоприемни.

Външен Вид на Английския мастиф

Тялото на мастифа е масивно, дълго, широко с добре изразени мускули. Главата е най-важна ; широка с плоско чело. Добре развити мускули на слепоочията и бузите. Муцуната е къса като дължината й се отнася към цялата глава и лицето като 1 към 3. Главата трябва да изглежда квадратна от всички ъли. Козината им е къса, гъста и лъскава, но не твърде фина около раменния пояс, врата и гърба. Цветът и може да е оранжево-розов, светлобежов или на пръски в комбинация с другите два. Оригиналният Британски стандарт не дава минимум и максимум височина, за разлика от Американския. Нормалният размер на Мастифа е около 75см между хълбоците и 80-90кг ,но много Mастифи надхвърлят 100 кг и най- едрите и тежки представители на кучешкия свят идват от тази порода.

Поддръжка на Външния Вид на Английския мастиф

Усилията, които се налага да положите, за да изглежда вашето куче добре, са съвсем малки. Всичко, което е необходимо, за да запазите козината в отлично състояние е от време на време да я сресвате с гребен. Козината им линее почти постоянно, затова не се препоръчва на хора, които страдат от алергии.

Продължителност на живот и здравословни проблеми при Английския мастиф

Продължителност на живот при Английския мастиф  е около 5 - 10 гидини, което е доста по - малко в сравнение с други породи. Съществуват няколко здравословни проблема, на които е желателно да обърнете внимание при отглеждането на вашето кутре. Такива са:  удар, епилепсия, гръбначни проблеми, проблеми с очите, OCD, HOD, HD, проблеми със сърцето, чувствителност към лекарства и медикаменти.  И двамата родители на вашето кученце трябва да притежават OFA и CERF сертификати.

История на Английския мастиф

В своята история Мастифите били използвани като” гладиатори “, които се биели с мечки, лъвове и животни и дори се говори,че понякога са побеждавали едновременно лъвове,мечки и леопарди отново индивидуално. В началото на 80те мнозина считали Мастифа малко или много за изчезнал. За пръв път тази порода е била регистрирана в АКС през 1885г.
 


Обяви за кучета

Търся си гадже: Златист Йорки си търси партньорка

Златист Йорки на 4г. си търси... ..г.

Продавам: Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone X 380 EUR WhatsApp +447841621748 Samsung Huawei Xiaomi SONY

Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone... ..г.